အခုည -၁ၿဖစ္ေနၿပီ....ခိုက္ခိုက္တုန္ေအာင္ေအးေနတာေပါ႔
ကိုရီးယားမွာေနစဥ္ကာလေတြမွာ ၿပန္ဖို႔အခ်ိန္ေတြနီးလားလို႔လားမေၿပာတတ္ဘူး။ တစ္ခါမွမရိုက္
ဘူးတဲ႔ကင္မ္ခ်ီ လုပ္တဲ႔ သူေတြကိုဓါတ္ပံုရိုက္ခဲ႔မိတယ္....အမွတ္တ၇ ၿဖစ္ေအာင္ေလ...နယ္ၿမိဳ.လို႔
ဆိုေပမယ္႔ ေတာေ၇ာၿမိဳ.ပါဖြံ.ၿဖိဳးတဲ႔ ဒီမိုကေ၇စီစနစ္နဲ႔ႏိုင္ငံပါ....
အခုလိုႏို၀င္ဘာလမွာ စိုက္ခင္းေတြက မုန္႔ညွင္းမုန္လာေတြကိုေဖၚၿပီး ကင္မ္ခ်ီစိမ္ ႀကၿပီေလ။
အရမ္းေအးတာနဲ႔ အပင္ေတြေသကုန္ၿပီးမိုးလံုေလလံုကာထားတဲ႔ ေနရာေတြမွာသာ စိုက္လို႔ရပါ
ေတာ႔တယ္။ ကိုရီးယားမွာေနရာတိုင္းမရွိမၿဖစ္မပါမၿပီးတာက ကင္မ္ခ်ီ ဆိုတဲ႔ ခ်ဥ္ဖတ္ေပါ႔
ကိုယ္တိုင္လုပ္ႀကသလို ၀ယ္ၿပီးစားႀကသူေတြလဲရွိပါတယ္။ မုန္ညွင္း၊မံုလာဥ၊သခြားသီးအစံုပါဘဲ
သူတို႔ရိုးရာစားစရာကိုး.....ေဆာင္းတြင္းမွာေတာ႔ မႀကိဳက္လဲစားရတာပါဘဲေအးလြန္းရင္၀မ္းခ်ဳပ္
ပါတယ္...အသားဟင္းမပါရင္လဲကင္မ္ခ်ီနဲ႔ စားတဲ႔ကိုရီးယားေတြေလ....
က်ေနာ္အခုပံုေတြသြားရိုက္ေတာ႔ လတ္ဆတ္ေနတဲ႔ ဆားနယ္ၿပီးသားမုန္ညွင္းရြက္ေတြကိုဖဲ႔လို႔
အာဂ်ဴးမ(အေဒၚႀကီး) ေတြက သူတို႔စိမ္မယ္႔ငရုပ္ရည္ေတြနဲ႔ တို႔ေကၽြးပါတယ္..လတ္ဆတ္လို႔
လားမသိဘူးစားေကာင္းပါတယ္ ။အခုစိမ္ထားတာေတြက မနက္ဆိုစားလို႔ရေနၿပီလို႔ေၿပာတယ္။
ကဲ ဓါတ္ပံုေလးေတြအားေပးႀကပါအံုး.....
ကိုရီးယားမွာေနစဥ္ကာလေတြမွာ ၿပန္ဖို႔အခ်ိန္ေတြနီးလားလို႔လားမေၿပာတတ္ဘူး။ တစ္ခါမွမရိုက္
ဘူးတဲ႔ကင္မ္ခ်ီ လုပ္တဲ႔ သူေတြကိုဓါတ္ပံုရိုက္ခဲ႔မိတယ္....အမွတ္တ၇ ၿဖစ္ေအာင္ေလ...နယ္ၿမိဳ.လို႔
ဆိုေပမယ္႔ ေတာေ၇ာၿမိဳ.ပါဖြံ.ၿဖိဳးတဲ႔ ဒီမိုကေ၇စီစနစ္နဲ႔ႏိုင္ငံပါ....
အခုလိုႏို၀င္ဘာလမွာ စိုက္ခင္းေတြက မုန္႔ညွင္းမုန္လာေတြကိုေဖၚၿပီး ကင္မ္ခ်ီစိမ္ ႀကၿပီေလ။
အရမ္းေအးတာနဲ႔ အပင္ေတြေသကုန္ၿပီးမိုးလံုေလလံုကာထားတဲ႔ ေနရာေတြမွာသာ စိုက္လို႔ရပါ
ေတာ႔တယ္။ ကိုရီးယားမွာေနရာတိုင္းမရွိမၿဖစ္မပါမၿပီးတာက ကင္မ္ခ်ီ ဆိုတဲ႔ ခ်ဥ္ဖတ္ေပါ႔
ကိုယ္တိုင္လုပ္ႀကသလို ၀ယ္ၿပီးစားႀကသူေတြလဲရွိပါတယ္။ မုန္ညွင္း၊မံုလာဥ၊သခြားသီးအစံုပါဘဲ
သူတို႔ရိုးရာစားစရာကိုး.....ေဆာင္းတြင္းမွာေတာ႔ မႀကိဳက္လဲစားရတာပါဘဲေအးလြန္းရင္၀မ္းခ်ဳပ္
ပါတယ္...အသားဟင္းမပါရင္လဲကင္မ္ခ်ီနဲ႔ စားတဲ႔ကိုရီးယားေတြေလ....
က်ေနာ္အခုပံုေတြသြားရိုက္ေတာ႔ လတ္ဆတ္ေနတဲ႔ ဆားနယ္ၿပီးသားမုန္ညွင္းရြက္ေတြကိုဖဲ႔လို႔
အာဂ်ဴးမ(အေဒၚႀကီး) ေတြက သူတို႔စိမ္မယ္႔ငရုပ္ရည္ေတြနဲ႔ တို႔ေကၽြးပါတယ္..လတ္ဆတ္လို႔
လားမသိဘူးစားေကာင္းပါတယ္ ။အခုစိမ္ထားတာေတြက မနက္ဆိုစားလို႔ရေနၿပီလို႔ေၿပာတယ္။
ကဲ ဓါတ္ပံုေလးေတြအားေပးႀကပါအံုး.....
ကင္မ္ခ်ီဆိုရင္ တီတင့္က ႀကိဳက္မွႀကိဳက္ ကိုယ္တိုင္လုပ္ၿပီး စိန္ေဂဟာေတြကို သြင္းတယ္ေလ း)။
ReplyDeleteပံုေတြၾကည့္ရတာ အားက်စရာ ကိုကိုစိမ္းေရ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
း) ကိုယ္႕ဖာသာကိုယ္လုပ္ျပီး ဘူးၾကီးနွင္႕ထည္႔ျပီးေတာ႕ ၾကက္ဥႏွင္႕ေၾကာ္လုိက္
ReplyDeleteအသားနဲ႕ေၾကာ္လိုက္လုပ္တယ္ အကိုေရ ..
အစစ္ကိုစားဖူးခ်င္တယ္ .သည္ကဟာေတြက ငန္တယ္ မၾကိဳက္ဖူး း(
အငန္ေၾကာက္လို႕ း)
ခ်မ္းခ်င္တယ္ ခ်မ္းခ်င္တယ္ ..း)
ညီမ
မဒိုးကန္
ကုိယ္႔စတုိင္နဲ႔ ကားရီးယုီးစတုိင္ေပါင္းျပီလုပ္ထားတာရွိတယ္
ReplyDeleteေကာင္းမွေကာင္းပဲ (ကုိယ္႔ဖာသာကုိေျပာတာပါ)
မုန္ညင္း.မုန္လာဥ.မုန္လာပန္း.မုန္လာရြက္
ဘာနဲ႔လုပ္လုပ္ၾကိဳက္တယ္.....
ပုံေလးေတြ ၾကည္႔ျပီး စားခ်င္လုိက္တာ(ငတ္ၾကီးက်တာေနာ္)
ခင္ခင္မင္မင္ ကက္စမင္း
ကင္မ္ခ်ီ ကို တခါမွ မစားဘူးေပမဲ့ ၾကားဖူးတာေတာ့ ၾကာပါျပီ။ အခုမွ ေသခ်ာျမင္ဘူးပါေတာ့တယ္..:))
ReplyDeleteကင္မ္ခ်ီစားခ်င္တယ္
ReplyDelete